Udstyr

Når man har besluttet sig til at få en beagle – det være sig en hvalp eller en voksen – ja så skal man bruge nogle småting til den.

Vi går ud fra at det er en hvalp man har valgt og fra starten er der nogle forholdsregler man må få i orden før hvalpen hentes hjem. Sørg for at dit hjem er hvalpe venligt. Tænk på at det er en kravlende baby du har fået i huset og fjern alt hvad der kan være farligt. Man må ned i baby højde og fjerne nips mv. og frem for alt ledninger som ligger på gulvet. Alle ledninger skal gemmes væk/sættes fast så hvalpen ikke kan sætte sine hvalpetænder i dem. Dette er næsten den vigtigste regel og husk at hvalpe er nysgerrige og vil pille ved tingene.

Dernæst må man gøre op med sig selv om hvalpen skal sove i en kurv, et bur, en pude, en madras eller i fodenden af sengen. Som udgangs punkt ville jeg vælge et bur størrelse 78x55x60 (cirka) så passer det til en voksen beagle. Buret kan man stoppe  en blød kurv ind i eller nogle lækre tæpper. Derudover kan man lægge et tæppe eller lign. over toppen så beaglen har fornemmelse af at være i en hule. Beagler elsker hygge, så tæpper kan man ikke have nok af når man har sådan en. Buret kan man stille et centralt sted så hvalpen kan følge med i tingene.

Buret er desuden fremragende til renligheds træningen, idet man hvis man ikke lige kan have øje på hvalpen, kan lukke den ind i buret. Hvalpen vil som hovedregel aldrig besørge der hvor den sover, så dermed “tvinges” den også til at lære at holde sig. Jeg brugte også buret om natten, da vi sover ovenpå og vores hvalp ikke kunne bevæge sig ud på trappen og falde ned. Hvalpen vil give lyd når det er tiden at komme ud og lette sig i natte timerne.

Mine hunde har også kurve idet de sover i hver deres i soveværelset.

Man skal også gøre sig klart om man ønsker hvalpen skal være i møblerne og hvis ikke skal den lære dette fra starten, fordi den ikke forstår senere at nu må den ikke mere bare fordi den er blevet voksen.

Så skal man bruge et halsbånd, sele og snor. Mine hunde bruger seler da de dermed bedre kan bevæge sig rundt og bruge næsen, som beaglerne gerne vil.

En vandskål skal man have og en madskål hvis man skal give hunden vådt foder ind i mellem. Mine hunde får de fleste måltider serveret i deres bur eller som søge aktivitet på græsplænen.

Beaglen skal også have noget legetøj. I sær mens den er hvalp da den har et stort behov for at gnave pga. tænderne. Der findes et hav af forskellige legetøj noget er mere værd end andet, men fald ikke for super markedets legetøj af plastik/gummi da det ikke kan holde til beaglens gnaven. Det betaler sig derfor at ofre lidt mere på godt legetøj. Man kan også bruge de farvestrålende snoede reb/bolde som er gode til ømme hvalpetænder. Man kan ligge dem i fryseren så de bliver hårde og kolde og kulden virker smertestillende på kløende hvalpetænder. Når beagle hvalpen skifter tænder omkring 4 måneders alderen kan det blive nødvendigt at knuse tørfodret da den ikke kan tygge ordentlig. Den vil sluge fodret som så kan fremkalde opkastninger.

En anden ting som man kan bruge er et babygitter hvis man har brug for at lukke af til bestemte rum men at beaglen stadig kan følge med i hvad der sker.

Og så en vigtig ting: Når man har hund så rydder man op efter hundens efterladensskaber, så man kan være på god fod med sine naboer i kvarteret 🙂

hundeburbeaglelage

Af seler vil jeg anbefale. 3 Ponti selen – enten B eller T selen.

Her hos os bruger Oscar T selen – den ser sådan ud

3 Ponti sele T
3 Ponti sele T

Denne type sele skal over hovedet og så spænder man den rundt om maven.

 

Oscar i 3 ponti H sele – str. Medium

 

Charlie bruger 3 Ponti sele B

Den ser sådan her ud:

3 Ponti sele B
3 Ponti sele B
Charlie med B selen på
Charlie med B selen på – str. 4

B selen er en “step in” sele som så samles på ryggen.

Materialet er rigtig lækkert. Intet kan skade pelsen. Selen har påsyet reflekser og hunden er dejligt “fri” når den har den på. Selen kan af tørres med en fugtig klud – intet pels eller andet sætter sig fast.

Oscars sele er str. Medium (brystmål 50-65 cm) – Charlie har Midi str. 4

Darwin bruger en Puppia sele. Selen er lavet i mesh stof og giver en helt fantastisk støtte til hans spinkle brystkasse. Selen er meget blød og behagelig og intet kan således stramme nogen steder.

Darwin bruger en str. Large og selen fås i mange forskellige farver.

Puppia sele
Puppia sele
Darwin i ført puppia selen
Darwin i ført puppia selen – str. L

 

Udover 3 Ponti selen  og Puppia selen kan jeg anbefale Hurtta Y eller T selen. Eneste problem er at der samler sig ret mange løse hår som er svære at få væk – man skal sikre sig at selen sidder tilstrækkeligt langt væk fra forbenene så der er fri passage. En str. 60-70 passer til en Beagle.

Det voldsom populære Julius K9 seler kan jeg ikke anbefale. De er lavet i nylon uden nogen form for polstring og det slider simpel hen pelsen af (har prøvet det) ud over det fik Charlie et meget stort gnave sår under det ene forben – så lad være at bruge denne type sele.

Til hvalpe kan jeg anbefale Y sele som støtter brystkassen godt eller en Puppia sele.

———–

Halsbånd.

Mine beagler bruger kun halsbånd til at bære hunde tegnet i.

Jeg bruger helst halsbånd med refleks og er vældig glad for Red Dingo halsbåndet, som kan fås i mange farver og designs. Beaglerne her har, Rød – Charlie – Blå  – Oscar og grøn – Darwin

Red dingo Bones

Halsbåndet kan vaskes

Af snore bruger jeg helst Dressur liner – da disse kan forlænges til 2 eller 2,5 meter. Så kan man forlænge/forkorte alt efter hvor man går. Vi har rundsyede læder liner og så har jeg Hurttas refleks liner som passer rigtig godt til den mørke tid. Hurtta linen er også en dressurline. Vi har også flex liner – men dem bruger jeg ikke ret tit – syntes det er ubehagelige at gå med og man har ikke den samme kontrol over hunden, som når man bruger en ordentlig snor.

Om vinteren hvis det er meget koldt har beaglerne frakker på. Enten strikkede eller frakker i stof som Hurtta eller Buster frakerne. Jeg foretrækker Buster jakken da denne har hul til snoren så beaglerne kan have deres seler på indenunder. De strikkede laver jeg selv.