Om Beaglepack

Denne blog handler om min hverdag sammen med mine tre beagler Charlie, Oscar og Darwin.  At være beagleejer er bestemt ikke kedeligt og verden udenfor vinduerne er fyldt med frisk luft, gåture, træning samt sidst men ikke mindst en kærlighed så stor for hunde er altid ens og er der altid når man syntes at dagen er lidt øv i dag. Der er ikke noget så dejligt som at få et kærligt hundeblik en våd snude som puffer til dig, eller et hundehoved som skubber sig ind under armen for at hygge.

Vi er en familie på 4, bestående af mig (Ina), min mand, (Peter) samt vores to drenge på  27 og  25 år . Vores ældste søn er nu flyttet hjemmefra, men kommer gerne hjem i weekenderne så han kan pleje omgang, med sine elskede beagler. Han kommer også af og til i løbet af ugen bare for at gå tur med beaglerne – og så falder der jo nok lidt mad af når han nu er hjemme 😉

Vi fik vores første beagle Charlie som genplaceringshund i juni 2007. Få måneder forinden havde jeg mistet min elskede dalmatiner Pongo som døde grundet en svær nyresygdom 7 år gammel. Livet blev igen  levende da Charlie kommer ind i vores familie og ikke længe efter beslutter vi at vi bare må eje endnu en beagle. I oktober samme år kommer Oscar til som 8 uger hvalp. Forud for det har vi fuldt Oscar og hans søskende på tæt hold og besøgt hvalpene med jævne mellemrum.

Knap 3 år senere besluttede vi at vi må eje endnu en beagle. Det er så blevet Darwin som er født d. 2/4-2010. Med Darwin har vi været med helt fra tæven blev parret og gennem hele perioden op til fødslen af hvalpene. Vi har fuldt Darwin og hans søskende gemmen en dramatisk fødsel, som endte med kejsersnit – set dem vokse til og det har været en spændene proces. 

Alle mine beagler kommer fra den samme opdrætter – de er Famous Joker beagles  – de er i slægt med hinanden – i det Charlies far danner udspringet. Charlies far er således Oldefar til Oscar og Tipoldefar til Darwin. Oscar og Darwin er tæt knyttet familiemæssig – idet Oscars kuldbror Buster er far til Darwin.

I modsætning til hvad mange tror om beaglen, at den ikke kan opdrages, eller høre efter, at den er stædig og hvad ved jeg ikke snart jeg har hørt af “dårlige” undskyldninger, så kan jeg med det samme sige AT DET PASSER IKKE. Jeg har aldrig haft så nemt et arbejde som at “opdrage” på mine to, og nu tre beagler. Min dalmatiner var til sammenligning, meget svær at have med at gøre, så svær at jeg ikke vil anbefale den til en hvilken som helst.

Bloggen handler ikke så meget om udstilling og andre beagle aktiveringer, men først og fremmest om hvordan den almindelige hverdag er med sådan en hundetype som beaglen. Alt det med udstilling og andre ting vil jeg overlade til de opdrættere og andre hundeejere som går ind for den slags.  Nettet rummer meget af det og knap så meget om hundene i hverdagen generelt. Hverdagen er den der er nærmest og som hunden daglig skal indgå i. I familiens skød, som familiemedlem.

Bloggen bliver opdateret med nye indlæg og andre hunde relevante ting så tit som overhovedet muligt.

Vores Charlie er ikke mere. Han døde d. 8/3-18 – 13½ år gammel. Det kan der læses om under hans personlige side her på bloggen.

Følg med på siderne og velkommen til

 

Jeg får ofte henvendelser via Feedback her på siden. Disse henvendelser er jeg meget glad for. Det er henvendelser der handler om solstråle historier om beagler og deres familier – det er spørgsmål om pleje og foder – det er også henvendelser som  roser beaglepack siden og finder at det info jeg laver er godt. Alt det er jeg rigtig – rigtig glad for. Det varmer meget og fortæller mig at mit budskab med siden har været helt rigtig  😀

Der er desværre også nogen som henvender sig fordi de er kommet ud for at de ikke længere kan have deres beagle og nu vil omplacere den. Et par gange har jeg nu fået tilbudt at overtage en beagle – det gør mig meget trist – ikke kun at man er nødsaget til at omplacere – men i sær, at folk tror det er noget jeg “bare” kan ordne. Det kan jeg ikke – så enkelt er det. Jeg har selv i sin tid overvejet mit eget beagle hold meget nøje – det er ikke noget der bare er kommet ud af den blå luft – men nøje gennemtænkt – ligesom beaglerne også er nøje sammensat og planlagt – der har med andre ord været en plan, helt fra start. Derfor kan jeg i sagens kerne heller ikke tage flere ind – også selvom jeg gerne ville – Hensynet til de 3 jeg allerede har vejer mest på vægtskålen.

 

-Ina

Opdateret 26/10-2018