Darwin hos dyrlæge 11/5-22

Darwin har haft en vorte på den nederste del af ryggen – den er jo i sig selv ikke farlig – men de kan godt give noget irritation.

For en måneds tid siden kom Darwin ind ude fra haven, med blod i pelsen det sted hvor vorten sad. Han kom på bordet så jeg kunne se hvad der var galt – og her var vorten væk. I stedet blødte det en del hvilket jeg fik stoppet. Bagefter rensede jeg såret godt igennem og ville så holde øje med det.

Hvad han har lavet ved jeg ikke – men måske har han rullet sig ude i haven og herved revet vorten af – det er den eneste logiske forklaring.

Såret gik i sig selv og jeg tænkte – at det var det.

Der gik en periode og vi kom sidst i april og her bemærkede jeg/vi at der var kommet en slags bule på det sted hvor vorten havde siddet. Bulen bristede og der kom noget hvidligt ud – jeg rensede igen.

3. maj fik jeg et chok om morgenen for da så bulen sådan her ud

bule Darwin

Den var blød og eftergivende i midten – men hård rund i kanten hmm – Jeg skrev til dyrlægen og medsendte billede. Her mente han det var en cyste og vi aftalte en evt. operativ fjernelse af den. Det kunne så blive den følgende uge – altså i dag d. 11/5.

Da vi nåede d. 9/5 var bulen skrumpet og blevet betydelig mindre – her så den sådan ud.

mindre bule Darwin

 

Jeg kontaktede igen min dyrlæge og sagde at i stedet for operation skulle der findes ud af hvad den bule bestod af, før vi gjorde noget andet. Jeg beholdt tiden – men nu blot uden operation.

 

I dag har dyrlægen set bulen – taget en prøve af den – der kom klar/grumset væske og blod ud af den – og dermed indikere at det var en infektion – som havde bygget sig op pga. af den afrevede vorte.

Darwin skal/er nu i antibiotika behandling – de næste 5 dage og så må vi bare følge situationen og håbe – at det var det.

Loading