Jeg kan ikke hitte ud af hvad der er galt med Darwin. Hans mave fungerer fint nok. Men han er ofte rød i lysken – og han har perioder hvor han kløer sig en del. I går fik han bidt hul på sin højre håndrod (den ekstra trædepude hunde har) så det havde blødt. Generelt bider/kløer han typisk sine ben og  slikker sig i lysken.

Som skrevet ved vi ikke hvorfor – men vi gætter på livet løs – det kan være hans skjoldbrusk kirtel – nogle hunde kan få problemer med huden grundet dette – eller det kan være maden han får – selvom han får mest hjemmelavet og den typisk består af kylling som er beregnet til menneske føde så kan man aldrig vide.

Jeg har derfor besluttet at han skal over på kalve kød en periode for at se om der kommer en bedring.

Han er begyndt at få det fra i dag og det blev spist med stor velbehag – derudover vil jeg skære endnu mere ned på tørfoderet og har faktisk i dag bestilt Lily’s kitchen breakfast hjem til beaglerne. Det var det foder vores Charlie fik den sidste tid han levede, da han ikke havde nogen særlig god appetit og dermed behøvede noget ekstra.

Zink indholdet i kalvekød er betydelig højere end det er i kylling og zink har en beskyttende virkning på huden. Kalvekød indeholder 4,3 mg zink pr. 100 g. hvorimod kylling indeholder 0,971 mg pr. 100 g.

Der er også en bedre fedt fordeling i kalvekødet samt at tryptofan er højere også.

Jeg har derfor i dag produceret en gang kalvegryde – som Oscar naturligvis også kan få af – har dog lidt kylling gryde tilbage som Oscar nok lige kan få spist.

 

kalvegryde in the making

Loading