Rigtig mange godbids produkter indeholder ting som efter min mening ikke bør findes i hunde mad. Det gælder alt fra A til Z

Her handler det om sødestoffer. Enhver hundeejer ved at XYLITOL er ekstremt giftig – ja dødbringende for en hund og noget man skal holde langt væk.

Så er der sødestoffer som Sorbitol – som dog ikke er giftig – men kan have en stærk afførende effekt.

Hvis man læser deklarationerne, og det gør de fleste forhåbentlig, så indeholder rigtig mange godbidder dette stof i større eller mindre grad. En anden ting der bruges er glycerin – dette er heller ikke giftig – MEN hvorfor findes sådan noget overhovedet i hunde mad??

I dag var Hr. Mand sendt til dyrlægen for at hente medicin til beaglerne – det medicin de får for deres skjoldbrusk kirtel – og da han skulle gå ville en af veterinær sygeplejerkerne – give ham en godbids kød stang med til beaglerne. Hr. Mand forsøgte at forklare at vi IKKE brugte den slags ting – da beaglerne bare får godbidder fra det foder de i forvejen får – men han endte med at få de to kødstænger med.

Hjemme igen – gjorde jeg det som jeg altid gør – studerer deklarationen. Vores beagler har lavt stofskifte – desuden har Oscar en IBS sygdom – så der er bare ikke noget føde overhovedet der bliver givet til dem, før jeg ved hvad det indeholder.

Produktet hedder “Let’s Bite meat snack” og er produceret i Tjekkiet – for BRIT

Deklarationen angiver hele 3% sorbitol og 3% glycerin. Udover det over 25% biprodukter – Stivelse – hvilken angives ikke.

Selve kød stangen ser plastik agtig ud og helt tør i overfladen – bestemt ikke appetitligt

 

Loven foreskriver at alt der kommer udenfor EU skal gennemgå kemisk vask – som det hedder – det sker for at man ikke bringer skadedyr mv. ind i EU

Så jeg tænker da også at det gælder for dette produkt.

 

BEAGLERNE HAR IKKE FÅET SÅ MEGET SOM EN BID af det her produkt – det er røget i skraldespanden.

 

Jeg syntes sødestoffer i alle former – ligesom glycerin IKKE hører hjemme i hunde mad. Jeg ved også godt at der sikkert ikke ville ske noget ved at beaglerne fik denne her – den ene gang – men hvis man forestiller sig at en hund på 20 kg får 4 styk om dagen – dag ud og ind – det vil i længden føre til sygdom – herunder at nyrerne kan begynde at tage skade – og det vil vi da ikke byde vores hunde vel?

 

deklaration
let’s bite
det ligner plastik

 

Til sidst – nogle mennesker reagerer kraftigt på sødestoffer – det angriber musklerne, man får hovedpine og dårlig mave – som en masse andet “godt” Som diabetiker er jeg selv blevet påbudt disse sødestoffer og forlængst mærket på min krop at jeg bare får det dårligt – det har jeg forlængst stoppet og bruger kun almindelig rørsukker i mine bagværk med videre – det lærer man fint at styre

Hunde får nøjagtig de samme symptomer som os mennesker – men i modsætning til os – KAN de ikke sige noget ! Tænk på det næste gang du tror du gør noget godt for din hund.