I dag fylder Oscar 11 år – og han er jo nu det man må betegne som en senior.

Oscars seneste 1-2 år har ikke været uden problemer – da han har fået konstateret lavt stofskifte af den lidt mere alvorligere slags og siden marts 2017 har han været i medicin behandling som skal vare resten af hans liv. Ved siden af stofskifte sygdommen har hans mave været helt ud og vende. Han har haft så mange maveproblemer  at det har været rigtig svært at få det til at fungere for ham.

Samtidig med at medicin behandlingen gjorde sin virkning har han også haft anal kirtel problemer med betændelse til følge – samt øre problemer i lind strøm – dette kan skyldes at medicinen satte gang i hans system – organer – muskler – ja alt styres jo af skjoldbrusk kirtlen. Her har han haft en alvorligere øre infektion som nu har gjort at han har fået en tilstand som hedder Horners syndrom – som er en slags lammelse af nerverne i ansigt/øje. Hundens ene side kan komme til at hænge lidt. Det er som skrevet i et tidligere indlæg ikke alarmerende og der er ingen smerter forbundet ved det. Det er dog noget der kan ses på Oscars ene side hvor han hænger lidt og i sær den ene læbe er trukket opad – så han får et skævt look.

Med hensyn til mad og de her mange maveproblemer er det eneste der dur hjemmelavet mad. Oscar spiser nu fast 2 gange om dagen rismixer med kød (rismixer er et flage tørret produkt som man bløder op i varmt vand – lader stå 15 min og mixer sammen med kødet) Udover det får Oscar nu et mere fiber rig tør foder – som Regal og Omnisense – for at kunne holde maven kørerne, begge dele er med et meget lavt jod indhold, hvilket er ekstremt vigtig i forhold til skjoldbrusk kirtlen. Han får sin medicin to gange daglig i en lille klat leverpostej.

I det seneste års tid er Oscar blomstret op – han har fået sin anden ungdom tilbage og udfører sine vaner med stor snilde. Det er sådan noget som at løbe med vasketøjet fra kurven i badeværelset – stjæle fars strømper – hugge køkkenrullen fra bordet – slæbe sin tæpper ud i haven og ligge sig på dem derude – samt nogle gange have held til at stjæle sønnens mad fra køkkenbordet – hvis han ikke lige får det skubbet langt nok ind 

Men andre ord er han i vigør – og jeg håber med tiden at få mere styr på hans mave.

I dag fejrer vi Oscar og nyder vi har ham i vores lille flok. Han er jo nu den ældste i hierarkiet – da vores Charlie jo ikke er med os mere.

 

Oscar 10 uger

 

Oscar 24/8-18
Oscar og Darwin
Oscar
Oscar