Når vores hunde ældes – sker der ændringer i kroppen. Og her kan i sær ændret appetit spille en betydelig rolle. Det vil sige at smag og lugt ændres på hunden. Andre ting er nedsat hørelse og syn – samt at kroppen generelt bliver lidt mindre stabil – hunden kan slingre lidt – i sær lige efter søvn.

Hos os er Charlies appetit et problem ind i mellem – for han spiser ikke hvad som helst mere. Jeg er derfor gået lidt på kompromis og lader ham spise det han nu har lyst til. Det betyder også at han får rugbrød med leverpostej eller flødeost naturel – og ja så får de andre to også det. Jeg går ikke længere så højt op i den slags – det vigtige er at Charlie spiser.

Charlie har generelt været glad for Hills I/D foderet – men også haft perioder hvor han ikke gad det – også har han måske spist noget af det andet tørfoder jeg har i beholdningen – han får også våd foder af god kvalitet – samt flagemixer med kød jeg selv tilbereder. Jeg forsøger at tilbyde et så bredt sortiment som muligt – for spise skal han – så kroppen ikke mister byggesten. Han har tabt sig i muskelmasse og døjer med den her fedtknude han har i siden.

Jeg har nu læst, at undersøgelser viser at hunde over en vis alder – for medium hunde som beaglen er det 7+ – da er senior foderet faktisk at foretrække. Senior foder indeholder de vigtige byggesten hunden har brug for – og de her videnskabelige undersøgelser viser at det nytter noget at tilbyde et senior foder.

Da Charlie som før nævnt er glad for Hills foderet er det her jeg er sat ind. Jeg har købt et par poser Hills Youthful Vitality 7+ medium og det er jeg nu ved at prøve af på Charlie – og Oscar samt Darwin.

Resultatet er pt. at Charlie æder som aldrig før – han er virkelig glad for dette foder lige nu – han nærmest hakker det i sig hvilket vi ikke har set længe.

Jeg håber jo det forsætter – men jeg vil stadig tilbyde ham forskellige ting – så han forhåbentlig beholder glæden ved at spise igen.

 

Om ikke længe vil jeg lade ham undersøge af dyrlægen – det er vigtig for mig at vide at hans helse er OK – og også for at diskutere fedtknuden som desværre bliver større !