Vores elskede Charlie mus bliver 13 år i dag. Når man lige ser bort fra alderen og de begyndende skavanker som følger alderen – så er han i god form 

Vi nyder ham rigtig meget og det præg han sætter på sin flok gør at det STADIG er ham der er “leader of the pack”. Han er på pletten ligeså snart en af de andre råber “vagt i gevær”.

Vi kan dog godt mærke at han er ved at være en ældre beagle. Han sover dybere og længere – med andre ord er han blevet mere sat. Vi holder motionen ved lige og går med ham hver dag – så vidt han vil gerne to gange om dagen. Udover det er han stadig aktiv i haven og holder øje fra sine “kiggesteder” – går sine runder og fortæller de andre “hvor skabet skal stå” hvis de ikke lige opfører sig som Charlie syntes.

Gå turen foregår helst alene – da det så er nemmere at styre ham uden om forhindringer – han ikke lige ser. Hans syn er dårligt på højre øje – faktisk ved jeg ikke hvor meget syn han har tilbage og derfor går vi helst kendte ruter. Nogle gange er han frisk på en længere tur og andre gange viser han tegn på at den skal kortes af.

Han spiser og drikker normalt og kommer af med det igen. Han kræver lidt mere fiber gennem foderet – som jeg enten tilsætter alt efter hvad han får at spise. Han elsker mors hjemmelavede mad – men spiser også lidt kornfri tørfoder. Udover det får han tilskud af mælkesyrebakterier, Aloe Vera og Canosan pellets. Lækkerbidderne er tørret andebryst som han æder med velbehag. I det hele taget er der skruet op for kød protein – så han får styrket sine muskler og led. Jeg koger også “suppe” på kylling (hele skroget skal med) da kylling er rig på gluccosamin. Så fryser jeg suppen ned i isterninge poser og tager frem efterhånden som det skal bruges – så det fungerer som en ekstra sovs, sammen med den øvrige mad. Det er ikke kun Charlie der får det – det får de alle 3.

 

 

Hjemmelavet meatloaf

Charlies morgenmad bestod i dag af hjemmelavet meatloaf – MUMS 

 

På gå tur til formiddag med mor 

 

Charlie