Oscar havde lige kortvarigt diare – det strakte sig over ½ dags tid. Det var i onsdags. Tirsdag havde jeg nemlig givet beaglerne en dåse Lilys Kitchen goose/duck – som de delte da jeg havde et par dåser tilbage.

Onsdag eftermiddag lige før spise tid havde jeg fordelt den sidste dåse i skålene – men da var Oscar så urolig at han forlangte at komme i haven – så han rendte rundt derude og gøede forpint før han endelig satte sig – og ud stod det i en stråle.

Hmm – Jeg havde jo mistanke til LK foderet – men nu havde jeg ligesom et bevis. Oscar fik ikke sin portion af foderet – men fik i stedet det gammel kendte James Wellbeloved våd foder og så lagde han sig til at sove.

Resten af dagen var der intet – men jeg fandt så ud af at der tilsættes et stivelses middel – som hedder Cassia Gum og det kan give forgiftninger i for store mængder. Beaglerne har netop ind i mellem fået foder og andre typer dåse foder som netop indeholder Cassia Gum – fordi det anvendes i foder industrien. I følge mine oplæsninger på nettet er de mennesker som er med i fremstillingen af Cassia Gum ofte berørt fordi de indånder stoffet og det går i hud og øjne på dem.

Jeg skal derfor ikke længere købe dåse foder da det meste af det vil indeholde Cassia Gum. I stedet vil jeg holde mig til blandt andet James Wellbeloved samt Natures Menu som garanteret ikke bruger dette fortykningsmiddel – da dette foder jo ligger i en delikat sovs og dermed ikke behøver fortykningsmideler af nogen art.

 

Oscar var sig selv igen dagen efter og hans mave fungerer igen normalt. De sidste dåser jeg har stående af dette foder ryger nu ud.

En anden ting jeg har fundet ud af – er at beaglerne jo igennem længere tid fik Hills natures best – disse foder piller er farvet med jernoxid. jernoxid er egentlig et natur produkt – men jeg har undret mig over at Oscars maveproblemer netop er startet med dette foder. Sidste sommer havde han virkelig en form for forgiftning da han kastede foderpillerne op i sådan noget skummende hvidt slim og var virkelig dårlig. Fra nærlæning på nettet har jeg nu konstateret at det kan give forgiftnings symptomer i mave sækken og skade leveren – såå ja – der er vel ikke så meget mere at sige om det!

 

Oscar spiser mest tør foder fra James W – men får også lidt kornfri ind i mellem. Udover det får han også JWB våd foder – hans mave er bare blevet så god – hans bug omfang er kraftigt formindsket og endnu bedre han er begyndt at bevæge sig mere frit – altså må man konkludere at den allergi han er ramt af sidder i mavesækken og gør at han får ondt i maven, samt svulmer op. Det skal også lige siges at han får tilskud af mælkesyrebakterier. EFA olien som han startede på for en god uges tid siden gør også sin virkning på hans pels – så klart det har været pengene værd 

Oscar
Oscar

Opdateret: 13/8-16