Øre problemer kan være et problem når man ejer en langøret hund som beaglen jo er. De lange tunge ører gemmer på varme og fugt hvilket kan være gro bund for svamp og ligende øre lidelser.

Af mine beagler er det mest Oscar der har haft en del problemer – vi har renset og været ved dyrlæge så mange gange at jeg ikke har tal på det. “Det er svamp” var svaret hver gang. Men hvorfor opstod det hele tiden hos Oscar?

På det seneste har det været Darwin der nu er ramt af øre problemer. Han har været hos dyrlæge et par gange – svamp igen – og fået øredråber.

Den seneste tids angreb – da har jeg ikke været hos dyrlæge med ham – men renset hans øre selv. Det mest “sjove” her – er at det “kun” er venstre øre – det var det også hos Oscar – og det har ind i mellem stadig været nødvendigt at rense øre på ham.

Jeg har tænkt så det knagede – for det er ikke normalt at de skal rammes af sådanne problemer – der må være en grund. Og – den tror jeg – er fundet nu!

Hver gang der har været optræk til voldsomme øre problemer – da har de fået korn fri foder – det er simpel hen eksekalderet i en sådan grad at det formeligt væltede ud af øret med tykt sort snask Efter jeg fandt tråden – er beaglerne naturligvis ikke længere på korn fri foder. Den seneste måneds tid er Darwins øre blevet pænere – det tager lang tid – for tarmen er længe om at hele op og skille sig af med skidt og lort. Det leveren ikke kan nedbryde slår ud hvor huden er tynd og gennem øret. Venstre øre er relateret til leveren – og dermed problemet for både Oscar og Darwins øre problem. Jeg er nu ikke længere i tvivl at beagler bare ikke kan med for protein og fedt rig foder – det har jeg da ligesom fået bevist nu.

 

Jeg har renset med mange forskellige midler gennem tiden – men ingen har været særlig gode – og i sær Darwin har været svær at rense ører på – det er helt sikkert fordi det har gjort ondt, når jeg brugte de dyrlæge baserede øre rense midler.

På det seneste har jeg brugt B&B ear care som er et organisk rent produkt – og det er noget Darwin går med til. Han har fundet sig så fint i det – fordi intet svier og gør ondt. Så den vil jeg blive ved at bruge fremover.

Som skrevet er øre problemet hos Darwin aftaget – fordi han nu spiser en ganske almindelig korn baseret kost og da jeg rensede øret her i aften var det slet ikke så slemt mere – så jeg håber vi er på rette vej.

 

B&B ear care er hermed anbefalet B&B ear care