Charlie har nu (endelig) fået sit helbreds check. Han er jo blevet 11 år i oktober så derfor syntes jeg tiden var inde til at få ham kigget godt efter.

Min dyrlæge er grundig – så alt er kigget og mærket på. Jeg havde ønsket at få taget en blodprøve på Charlie, så vi kunne se hvordan de indre organer har det.

Først blev hans øjne set efter – og han har jo grå stær. Specielt det højre øje hvor det nu mærkbart kan ses – det venstre er knap så slemt. Dyrlægen vurderede om der var syn på begge øjne og det kunne vi ved selvsyn se på den måde Charlie reagerede på. Så syn har han stadig. Jeg skal dog tilføje at når han skal lede efter noget tæt på så kniber det og han skal guides. Derfor får han aldrig opgaver som at gribe en godbid i luften – i stedet er søge funktionen bedre da næsen så automatisk går i jorden.

Med hensyn til de røde ører – tyder det hen på noget overfølsomhed – da han viste tegn på at det kløede lidt. Det er ikke voldsom og dyrlægen syntes jeg bare skulle forsætte den plan jeg har lavet – da jeg jo til syvende og sidst kender Charlie bedst. I øvrigt er ørerne på det seneste blevet mærkbar pænere – nu han får mere våd foder samt tør foder uden gær. Udover det er den rustfri stål vandskål blevet udskiftet med en keramik skål – dette for at forhindre nikkel i at bliver afgivet til vandet. Man skal tænke alt ind i sådan en helhed.

Ørerne var altså fri for betændelse og så faktisk godt ud.

Tænderne bærer præg af – at han er blevet ældre. Tandkødet var fint – men han har plak på rovtænderne – men ikke noget dramatisk. I undermunden ved de forreste tænder er tandkødet svulmet lidt op mellem tænderne og det kan være grunden til at Charlie ikke tygger på hvad som helst mere. Han er blevet mere “kræsen” og foretrækker vådfoderet – samt tør foder der er nemt at tygge og det er naturligvis det han så skal spise fremover.

Hjertet lyder som det skal. I den bagerste del af ryggen spændte han lidt – sikkert grundet den her spondylose han har – han har dage der er lidt la la og dage hvor vi ikke mærker noget til det.

Charlie fik også kigget anal kirtlerne efter og den venstre blev tømt (igen)

Så fik Charlie taget en blodprøve – og den blev sendt ud til analysering med det samme – så vi kunne få resultatet af den med os hjem.

Mens vi ventede – der skulle lige gå et kvarters tid – så fik Charlie gang i en aktivitets bold hvor der var lækre godbidder i. Til at starte med ville han ikke spise godbidderne – men så tog pokker pludselig ved ham og han gik rundt med den her bold som kastede godbidder ud og så var det jo sjovt at spise. Han kunne tydeligvis huske at han havde gjort sådan før (han havde sådan en da vi lige fik ham) – så der blev puffet og skubbet rundt efter alle kunstens regler.

 

Blodprøverne viste at ALT VAR I ORDEN. Blodsukkeret lå så flot – så hans grå stær skyldes ikke sådan noget – lever, nyre – alt var bare i orden.

Så vi gik derfra med beskeden om at han var en flot velholdt 11 årig – tror ikke det er ret tit dyrlægen ser sådan et resultat!!

 

Hjemturen var noget mere afslappet for Charlie – han sad ligeså fint og kiggede ud af vinduet og livede tydeligt op da vi kørte op af vores vej og var hjemme igen. Og så skulle han have lidt at spise og en lille lur.

Charlie
Charlie