Det har altid været sådan at vi har skullet passe lidt på hvad Oscar fik at spise – det har jeg jo ofte berettet om her på siden da hans mave sådan kører lidt sit eget løb- der skal passes på fiber indholdet blandt andet og fibrene skal være overvejende vandopløselige.

Ved siden af skulle vi også passe på med hvad han åd på sin vej når vi gik ture med ham.

Ud over det har Oscar ofte haft problemer med ørerne og været ved dyrlæge ind i mellem da dette har krævet antibiotika dråber fordi han fik en egentlig infektion.

Jeg har passet på med hvad jeg har givet ham – som skrevet tidligere og tilset hans ører løbene – men da dette jo er noget indefra kommende kan man ikke vide hvad der rører sig under overfladen.

Nu har Oscar den seneste tid spist foder fra Hills og egentlig haft det fint med det – indtil for et par dage siden.

Jeg har holdt skarpt øje med det – fordi han gnubbede siderne af hovedet i blandt andet gulvtæppet og græsplænen – samt lå på ryggen og rullede  frem og tilbage mens han kørte hovedet fra side til side. En anden ting jeg lagde mærke til var at han var begyndt at bide i sine forben – hovedsaligt ned ved poterne – sååå

Min erfaring udi allergi sagde mig at nu ringede klokkerne. Jeg skal med det samme sige at der er ingen given alder for hvornår eller hvordan allergi opstår – det kan opstå i alle aldre i hundens livs stadier – MEN det kan også være en intolerance overfor en eller flere ting i hundens omgivelser. Det er med andre ord et mysterie  at nå til bunds i – med mindre man lader hunden gennemgå nogle test eller blodprøver.

Jeg har dog længe haft en fornemmelse for hvad det kunne være hos Oscar – men det kræver en længere udredning som jeg ikke orker at komme ind på her.

Pludselig og uden varsel brød det ud i går aftes – hvor han pludseligt og meget heftigt rystede og kløede sit venstre øre og denne gang til blods.

Jeg har valgt at rense øret ud som flød med brunligt – næsten sort snask – derefter har jeg indgnedet noget beroligende olie og simpel hen givet ham en medrol. Nu ses tiden an til mandag og er det ikke bedre der skal han lige til dyrlæge – men jeg er ret sikker på det er Malassezia – som det har været de forgangne gange. Jeg må sige det er kommet meget pludseligt denne gang.

Lige nu er det i ro og jeg tilser løbene øret – måske har jeg fået det taget i opløbet? det håber jeg!

Ja og så er det jo klart som vand – at det naturligvis handler om det foder Oscar har indtaget og det er han med øjeblikkelig varsel taget af.

Det er ALTID det venstre øre og det er faktisk let at forstå når det handler om allergi – for leveren er voldsom på arbejde i sådan et tilfælde og så sendes alle affalds stofferne ud i venstre side af kroppen.

Nødhjælpen kører nu på James Wellbeloved vådfoder og Wolfsblut alaska salmon. Jeg har som det første bestilt wolfsblut wide plain hjem – som Oscar så skal spise et stykke tid – dette foder vil ankomme først i næste uge og til da spiser han kun det ovenfor nævnte. Hills foderet er naturligvis ude af billedet – så må jeg se at slippe af med det jeg har stående.

Udover det er der startet op på æble cider eddike – som han får 1 tsk af i maden – dette vil stige til en dessert ske. Æble cider er nemlig et vidunder middel når det handler om svamp i kroppen. Og jeg tror grundlæggende at Oscar skal have det hver dag fra nu. Vi har haft holdt pauser med det ind i mellem – men den går vist ikke længere. Charlie og Darwin vil også få det som tilskud.