Oscar har et mindre problem – da han lige vejer 1-1½ kg for meget. Siden midt i december har han kørt på Golden eagle foderet. Pt. spises varianten And og Havre og det får de andre to også. Charlie og Darwin har også spist Regal da jeg havde noget der skulle spises. Planen er at de også skal helt over på GE foderet.

Jeg vil gerne slå et slag for Golden Eagle foderet – da det er noget af det bedste foder på markedet. Alt hvad der indgår i dette foder er af såkaldt holistic oprindelse og dermed egnet til menneskeføde. Alle slagtedyr der indgår i foderet er dyr som har haft et godt liv – det samme gælder for frugt/grønt mv. der er i foderet.

Læs meget mere her: http://www.goldeneaglepetfoods.com/

Faktisk er historien ret simpel for da jeg i sin tid skulle skifte Charlie over på et andet foder – han fik dengang Eukanuba lam/ris varianten og havde sådan en dårlig mave på og kastede slim med blod op. Grunden til han fik det var at vi lige havde fået ham og han dermed skulle have det foder han havde fået. Men da denne tendens blev ved – måtte jeg for første gang kaste mig udi foder junglens helvede for at finde et alternativ til ham.

Valget faldt på Eagle Pack som man dengang kunne få i Danmark og hos den forhandler som nu forhandler Golden Eagle foderet. Ret hurtigt gik Charlies mave i orden – og da Oscar kom til kom han også på dette foder. Så kunne man ikke længere få det og jeg var igen tvunget til at finde andre alternativer. Herfra startede så mit foder helvede med kornfri foder – noget mine beagler bare ikke skal have mere som hoved foder – der kan KUN blive tale om godbidder på det plan. Men alt det er en anden historie og man lærer jo hele tiden – og heldigvis for det.

Nu har jeg så kørt Oscar over på Golden  Eagle foderet og de to andre er skarpt på vej på det også.

Golden Eagle er et foder med et ret højt indhold af kød – og dermed en bedre protein dækning til beaglerne.

I den måned der nu er gået har Oscar tabt 1 kg  – og det ene kilo gør, at han ikke længere går så tungt på sine ben – samt at det tydeligt ses at han har smidt vægt. Udover det er hans tørre hud ophørt – og hans pels er blevet så flot at det nærmest kan sammenlignes med velour.

Charlies vægt havde sneget sig op på 16,2 kg – men han er nu igen tilbage på 15 kg. Jeg håber at ved at han får mere protein – at jeg får bygget mere muskelmasse på ham – i sær på bagparten.

Darwin holder vægten og i skrivende stund siger den 13,6 kg. Han elsker Golden Eagle foderet og det er lige før hans mave fungerer endnu bedre på det.

Dette er da et resultat der vil noget og beviser igen at foderet spiller en meget stor rolle. Der er en masse gode varianter at vælge i mellem – så beaglerne har mulighederne for variation via dette foder.

Udover det får de stadig våd foder – ligesom de også får ekstra kød/fisk ind i mellem. Jeg køber tit “stop madspild” af f.eks. kylling filet eller fisk som jeg så tilbereder, fryser ned og så har jeg lidt ekstra til beaglerne på den måde.

Når enden er god.....
Når enden er god…..