Jeg har før berettet om den amstaff som bor i vores nabolag, og fortalt lidt om hvordan vores møder har været. Hunden er nu flyttet permanent ind hos ejeren. Ejeren bor ned til det område hvor vi lufter vores hunde og hvor mange hunde kommer igennem hver eneste dag – store som små. Der er ikke indhegnet om amstaff ejerens have og denne vælger derfor at binde sin hund til et træ, når den er udenfor. Det er sket at en enkelt løs hund er rendt ind i haven og den fik kærligheden at føle. Skylden her ligger ved den hundeejer som ikke holdt sin hund i snor som han/hun burde have gjort. Der er rigtig mange hundeejere som ikke har det godt med amstaffen, fordi den af og til har vist uheldige tendenser og med al den snak som der er omkring blandt andet den type hund – så er det jo helt klart at folk bliver forbeholdne.

Hidtil har jeg været neutral i spørgsmålet som “muskelhunde” “kamphunde” og ment at det er ejerens ansvar at sørge for at den type hunde bliver opdraget og på det seneste bragte jeg jo også indlægget om regeringens udspil til et lovforslag, for ligesom at tilkendegive at jeg skam tænker over den slags.

Men nu er jeg ikke længere sikker!!

Disse hunde må et eller andet sted have en brist som træder i funktion når bestemte situationer opstår. Jeg tror desværre at uanset hvor meget folk siger man skal stole på sådan en type hund – så er der noget i generne som ikke burde være der.

Grunden er at min Oscar i dag blev udsat for et overfald fra denne amstaff. Det begyndte ellers så godt hvor Oscar glad hilste på amstaffen og omvendt. Pludselig så den sig sur på Oscar og kastede sig over ham – mens den knurre vredt. Oscar lagde sig fladt på jorden med amstaffen over sig og så bed den ham i nakken. Jeg trak Oscar til mig og beordrede at amstaff samt ejer fjernede sig hurtigst muligt. Jeg blev simpelthen så chokeret og det blev Oscar også over dette umotiverede angreb.

Jeg kiggede Oscar efter – men heldigvis er han sluppet billigt – der er ikke gået hul som sådan men der er nogle røde streger – godt jeg reagerede så hurtigt og fik ham væk. Oscar var nok den klogeste i den sidste ende i det han valgte at forholde sig passivt – for hvis han havde stillet sig op var det nok endt værre.

Jeg tænker lige nu – hvad nu?? Skal jeg anmelde det eller bare holde mig langt væk?? Jeg ved det ikke lige nu – må have tid til at få dette her vendt nogle gange. Jeg har dog bedt mine drenge om at holde sig langt væk fra området.

Jeg må sige at jeg nu hilser regeringens udspil velkommen – for noget skal der altså ske så vi ikke står i sådan nogle situationer. Jeg ved jeg ikke vil blive populær med den holdning – men så må folk jo opleve hvordan det er at se ens hund blive overfaldet. Oscar kunne jo have brækket halsen så let som ingenting. Så her er vi nok os selv nærmest!