Efter at have tygget lidt på det forslag regeringen nu vil have lovgivet om de sortlistede hunderacer – så er jeg glad for jeg “kun” har beagler. Jeg ved ikke hvad jeg ville have gjort hvis jeg have været ejer at en race som nu skal forbydes ved lov. Jeg forstår godt at de som ejer disse hunde, og i sær de som er ansvarlige ejere, de ejere må da føle sig helt nede. Jeg følger lidt med forskellige steder og reaktionerne er at nogle nu vil overveje at aflive deres hunde fordi de jo ikke får et ordentligt hundeliv, hvis de skal iføres kort snor og mundkurv. Desuden vil de jo også skille sig meget ud og dermed få folks bevågenhed. Og så den der med at hvis man har flere hunde – så skal de luftes hver for sig. Det er jo ikke alle som har tiden til at kunne lufte hver hund for sig. Opdrætterne at disse hunde og de forskellige specialklubber, vil også komme til at mærke en kraftig nedgang – for det vil sikkert ende med at folk helt fra vælger at købe og eje den type hund hvis den skal i kort snor samt mundkurv.

Generelt tror jeg at mange af disse kæmpe hunde er meget rolige – det er de små hunde racer som papilion, chihuahua, yorkshire terrier, penkingeser mv. som jeg ser som de værste af slagsen. Disse små hunde behøver ligeså meget opdragelse som alle andre hunde – men jeg oplever at det er den type hunde som er mest udfarende. Vi møder tit disse små hunde på vores ture og her er det sket flere gange at de har gjort udfald mod mine hunde. Folks forklaring er “bare” at de ikke kan lide hunde som er større end dem selv. Det er jo fint nok – men hvad så med at lære dem at de ikke skal føre sig frem på denne måde?? Selv ville jeg ikke eje en af disse små selskabs hunde, fordi jeg tror de kræver meget mere opdragelse en mange andre hunde gør.

Mine hunde får ski heller ikke lov at fare frem – i øvrigt interessere det dem ikke altid at hilse på andre hunde – og her er jeg måske heldig at jeg kan have flere hunde da de gennem hinanden får dækket deres behov for social komsammen og leg. Jeg kan selvfølgelig glæde mig over at den type hund jeg har generelt er en venlig og social hunde race – men den kræver også opdragelse til at blive sådan og det gælder vel alle typer hunde.

Min egen konklusion ville være at man indførte en “kørekort” for at kunne eje en bestemt type hund. Man kan jo heller ikke bare sætte sig i en bil og køre hvis man ikke har bestået en prøve!  Når så hunden var blevet omkring 2 år – så skulle man op og bevise at man havde klaret sin rolle som hundeejer til ug. For det er jo aldrig hunden – men ejeren det hele kommer an på!!

I fremtiden vil jeg ikke længere ytre mig om “farlige” hunde herinde på bloggen. Jeg bragte lovforslaget her,  fordi jeg da følger med.  Jeg vil håbe at lovforslaget ikke går igennem – men det gør det jo nok og kommer der jo en presse meddelse om dette.

Fra nu, vil jeg beskæftige mig med det bloggen her handler om – mine beagler og beaglen generelt