Overfaldet i går på Oscar har givet mig mange triste tanker. Jeg er naturligvis glad over at han slap med skrækken og nogle overfladisk skrammer – men det er helt sikkert kun fordi jeg reagerede så hurtigt og fik ham trukket væk. Jeg er fuldstændig overbevist om at amstaffen havde bidt til hvis ikke jeg havde gjort noget.

Okay, jeg har tilbragt en ret søvnløs nat, med tanker som handlede om at “gid jeg ikke havde hunde, så havde jeg ikke behøvet spekulere over det” – Jeg har tænkt om det var okay at få en ny hvalp for hvad fanden er det for en tilværelse den skal vokse op til – med alle disse utilpassede hunde vi egentlig har her i nabolaget. Det er ikke kun amstaffen – men 3-4 andre blandinger af forskellig art og som ejerne ikke har en skid styr på. Selv gør jeg/vi et stort arbejde på at tilpasse vores hunde så de er nogenlunde velopdragede. Som de fleste beagler er de venlige, sociale og imødekommende hunde og det er vel det vigtigste?

Jeg har forsøgt at komme i dialog med amstaff ejeren – men denne var ikke interesseret/klar til det endnu. Dårlig samvittighed formoder jeg? – Det har hun også al mulig grund til – da mange herude ikke ser med gode øjne på hendes hundehold. Jeg har besluttet ikke at anmelde hende – og jeg gider egentlig heller ikke beskæftige mig med det mere. Jeg er dog udmærket klar over at jeg sikkert ville føle mig ramt hvis noget  skulle ske  –  at den bider et barn eller en anden hund alvorligt.

Jeg vil koncentrere mig om mine egne hunde – det er det som er nærmest og som er mit ansvar. jeg kan ikke rumme alle andres handlinger også. Jeg må så håbe på at “vores” amstaff ejer har lært noget – har lært at hunden har lang vej endnu – hvis den da ikke allerede er tabt – det tror jeg faktisk den er. En hund hvis baggrund man ikke kender – hvad har den gået igennem? det ved vi jo ikke!!

Oscar har haft flaget (halen som det betegnes på en beagle) oppe i dag. han er ved frisk mod og vi har været ude at gå et helt andet sted end vi plejer. Han har også mødt og hilst på et par andre hunde – så han er ikke skræmt fra vid og sans. Dog har han været mere stille – træt – i dag og ligget og solet sig i vindueskarmen her i eftermiddag.

Vores gåture vil være udenom det sted hvor amstaffen bor. Der er heldigvis andre veje at gå i området. jeg mener jeg har lige så meget ret til at benytte stedet som alle andre. Jeg vil dog ikke konfronteres med hverken amstaff eller ejer – med mindre hun vil gå i dialog med mig og det tvivler jeg på lige nu.