I go-morgen Danmark var der et indslag om overvægtige hunde og hvor værten Anders Breinholt havde en samtale med en dyrlæge. I slutningen af indslaget blev der snakket om at katte gerne leger med lysglimt og andre ting som farer hen over gulvet og Breinholt sagde så at han gad vide om hunde også reagerer på sådan noget. Han kastede sig så ud i et forsøg med en laserpen og hvor hunden for rundt på gulvet efter laserlyset. Laserpen = motion.

Den slags eksperimenter skal man IKKE kaste sig ud i med beagler (eller andre hunde). Beaglen er en jagthund – den stresser hurtigt op – og at jagte den slags kan være lig med at skabe adfærdsproblemer. Jeg husker at der i en udsendelse om “Det er mig eller hunden” for nogen tid siden netop var en hundeejer hvis hund var gået grassat over alt hvad der glimtede. sollys ind gennem vinduet, lysglimt i vandskålen osv.  – alt det jagtede den her stakkels hund så den havde fået et adfærdsmæssige problem. Så lad være med at bruge den slags “lege”.

Jeg kom i den forbindelse til at huske at jeg en mørk efterårsaften var ude med min ældste beagle Charlie. Her løb der nogle børn rundt og legede med sådan en laserpen – hvor de morrede sig vældig over det der skarpe lys som de lod fare rundt overalt. De fik nu øje på mig og min hund og syntes det kunne være sjovt at drille Charlie – hvilket de begyndte at gøre. Jeg blev stiktosset og tog fat i den dreng som havde laserpenen i det jeg påpegede at hvis han forsatte så ville jeg tage den fra ham og så kunne hans forældre hente den og få besked på hvad han havde gjort med den. Ungen lovede dog at han nok skulle lade være (hvilet han nok ikke ville gøre) og Charlie og jeg gik videre.

Det samme gælder bolde og andet kasteskyts. Pas på med ikke at kaste for længe for beaglen stresser og det får jagtiveren op i det røde felt. Man kan sagtens lege en 10- 15 min. af gangen – men så skal legen slutte.