Jeg går stadig hver for sig med beaglerne. Og i dag på vores formiddagstur i området faldt Oscar og jeg i snak med vores foretrukne hunde lege ven som er en langhåret gravhund. Oscar og den er cirka lige gamle så de har haft meget glæde af hinandens selskab. Pludselig ville Oscar bare videre. Han stod i bedste “på vagt stilling” med højt løftet hale og næsen i sky fordi han kunne dufte et eller andet. Han havde travlt med at komme afsted, så jeg måtte småløbe for at følge ham. Han havde tydeligvis færten af et eller andet. Pludselig stopper han op – hakker bremsen i – står og snuser op i luften, og jeg ser så at der kommer 4 personer gående på stien længere henne – med sig har de en stor dansk/svensk gårdhund som løber løs. Denne hund har før optrådt provokerende over for både Oscar som Charlie. Jeg gør tegn til de 4 personer om at de skal tage deres hund til sig – hvilket jeg ved de ikke vil gøre (det har de nemlig aldrig gjort før).

Hurtig som lynet står den “fremmede” hund nu oppe på siden af Oscar. Oscar står med højt løftet hale og er fuldt opmærksom på denne fredsforstyrrer, som han ikke er særlig vild med. I stedet for at holde Oscar til mig slipper jeg hans flexline så den bliver løs – og hvad sker der? Hurtigt som et lyn er Oscar oppe på siden af fredsforstyrren, som står noget provokerende og tripper – parat. Oscar snapper ud efter hunden i luften mens kan knurrer ildevarslende. Og den fremmede hund forstår at han er uønsket og stikker halen mellem benene. Oscar gik af med sejren, hvor han på ægte hundesprog satte den fremmede hund på plads – og jeg er ret sikker på at den hund ikke vil opsøge Oscar mere. Der lærte den et eller andet. Alt dette skete i et splitdel af et sekund – men gud hvor var jeg stolt af min beagle bagefter. Fra at være en tilbageholdene hund har Oscar nu bevist at han kan sætte grænser – en super udvikling 😀

Resten af turen gik Oscar og jeg side om side, og hvor min Oscar af og til kastede blikke op til “mor” – som om han ville sige at “jeg passer skam på”

DSC00718

 

Loading