Selv om jeg ejer beagler og egentlig ikke går så højt op i hvilke andre hunde folk omgiver sig med, så er jeg hver eneste dag bevist om alle de artikler og tv indslag som regner ned over os og som handler om “kamphunde”. Jeg syntes betegnelsen dækker meget dårligt for i følge min overbevisning er en kamphund en hund man bruger til slåskampe med andre hunde eller tilbage i historien hvor blandt andet romerne gjorde et stort væsen ud af at sætte hunde i kamp i deres arenaer. Det var  i sær hunde af racen mastiff som blev brugt fordi den var tilstrækkelig stor og stærk til også at kunne kæmpe mod løver.

Jeg kommer til at tænke på hvad der egentlig gør livet farligt at leve –  for det er ikke” farlige” hunde som jeg tænker mest på – selvom det lige nu er et stort problem blandt politikere for hvorledes skal man bekæmpe disse “farlige” hunde. Jeg tænker også på at skydevåben er farlige. At biler er farlige. At knive er farlige. Men ingen tænker på at forbyde biler, skydevåben eller knive!!

Statikkerne viser at alene sidste år døde der 39.000 mennesker i trafikken alene her i EU og det er jo ganske mange, så mange at folk egentlig burde tænke på at det er farligt at færdes i trafikken. Nogle gange kan man læse at antallet af trafik dræbte er faldet- hvilket glæder politikerene mv.  http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2009/06/22/073907.htm

Hver dag er vi også vidner til alle de kniv og skud episoder som i sær foregår i Hovedstadsområdet og her må man igen konstatere at ingen griber ind og gør noget. Folk slår stadig hinanden ihjel – for ingenting!

Hvad angår de “farlige” hunde så er der lige nu hede debatter om hvordan man kommer dem til livs. Hvad er “farlige” hunde? Er det amstaff? Er det bulldogs? Er det mastiff? Er det Rottweilere? Er det Sankt Bernhards? Er det beagler?  Eller er det Fransk bulldog? Generelt tror jeg alle hunde er “farlige” hvis man ikke forstår at håndtere dem, og det er der rigtig mange mennesker som ikke forstår og ofte tager man munden og hænderne for fulde fordi man bare må og skal eje den bestemte type hund uden egentlig og tænke på at alle hunde uanset race er et ROVDYR.

Disse udvidende folk som ikke kan håndtere deres hunde – det er dem som er farlige – ikke hundene. Jeg er dog enig i med politikerene at avlen skal sikres meget mere og blandinger og ulovligt importere de hunde skal “ud af vagten”. Muligvis skal nogle hunde racer helt udgå af avl. Skal folk have foretaget en test om de nu også kan håndtere den pågældende hund ?- det er jeg modstander af det – for så fratager man jo folks egen dømmekraft – jeg mener din nabo skal jo heller ikke bestemme hvilken bil du skal køre i – eller hvilket komfur du skal eje! Men en mulighed kunne være at man f.eks. oprettede et sted hvor kommende hundeejere kunne få undervisning i hvordan man håndtere en bestemt hunde race – det var måske noget for DKK at gå i gang med.

I går kunne man læse en artikel om alle de “kamphunde” som sælges via Internettet. http://www.berlingske.dk/article/20090803/danmark/90803001/0/:/  Jeg er stærkt bange for at medierne også blæser tingenes tilstand op. Jeg er dog godt klar over at alle de tilfælde som man hører og læser om kun er toppen af isbjerget. Jeg kender selv til ret mange tilfælde af overfald i sær af racen amstaff – men hvor der ikke er skrevet om det.

Selv er jeg meget splittet og bliver angst for at bevæge mig ud, for sæt man møder en muskelhund rundt om hjørnet – men det har jeg endnu aldrig gjort – jeg har mødt schæfere, rottweilere, collier, sankt bernhards og golden retriever – hunde jeg aldrig ønsker at møde igen – Nej det må være ejerne af hundene som ikke kan håndtere at have en hund – det vil jeg helst tro på!!