I dag gik beaglerne og jeg vores sædvanelige morgentur hvor vi benyttede lejligheden til at lette ben og andet godt. Ind i mellem legede beaglerne i det efterhånden noget høje tørre græs. De elsker at hoppe rundt og smide sig ned og rulle sig rundt på ryggen. Vi hilste også lige på en hundeven og dens “far” før turen gik hjemad igen.

Da vi var næsten ved at være hjemme kom der et noget sælsomt optog til syne længere nede på fortovet. Jeg talte mindst 6 hunde. 5 små i pekingeser størrelse og så et gadekryds som jeg vurderede til at være en schæfer/labrador blanding. Hele hundeholdet blev ført af 3 damer hvoraf de to af dem gik med en klapvogn. Den foreste dame kørte den ene klapvogn og efter hende kom de to andre med de 6 hunde og en klapvogn.

Beaglerne og jeg valgte diskret at gå over på det andet fortov og med øjne på stilke fulgte beaglerne godt med i dette optog af klapvogne, damer og hunde.

Da vi var ud for hinanden stoppede beaglerne op for at følge med. Og her tabte både beagler og jeg mund og næse – for i den foreste klapvogn stod en chihuahua og den var i vranten humør. Klapvogn og hund hoppede op og ned og “mor” bagved måtte berolige sit “barn”. Derefter passerede de to andre damer og hele pekingeser holdet trak og gøede og ville i hvert fald gerne “ordne” lidt ved beaglerne. Den store hund reagerede slet ikke  – men passede sit letten ben og lod som ingenting. Den bagerste klapvogn var lige ud for nu og i den kunne jeg skimte et eller andet lyserødt med en masse hår. Minsanten om der ikke sad den “yndigste” pelsrige hund i klapvognen hvis øjne nær havde poppet ud af hovedet på den – sådan gøede den. Og beaglerne – ja de sagde ikke en lyd – var vel helt mundlamme over dette mærkværdige optog.

Jeg måtte spørge mig selv bagefter – hvem i alverden kan dog finde på at proppe sine hunde i klapvogn ?? Det går altså over min forstand. Men sjovt var det at være vidne til Dårlig næse 055